Cjelovit pristup okolišu obuhvaća istraživanje mogućnosti i postavljanje modela dobrohotnog suživota bića na Zemlji. Udruga za promicanje cjelovitog pristupa okoliša (CPO) upisana je u Registar udruga Republike Hrvatske, a osnovana je s ciljem promicanja cjelovitog pristupa okolišu i unapređenja istraživanja na području zaštite okoliša i općenito poboljšanja kvalitete življenja.

Udruga za promicanje cjelovitog pristupa okoliša provodi, potiče i podupire znanstvena i stručna istraživanja na području zaštite okoliša. Udruga za promicanje cjelovitog pristupa okoliša prati domaće i strane propise u području ekološke i socijalne regulative, te predlaže i zagovara kvalitetnija rješenja ekološke i socijalne  materije. Gledišta udruge sažeta su u članku profesora Ladislava Lazića "Duhovni preporod kao nužnost opstanka i razvoja života na Zemlji" objavljenom u "Petrinjskom zborniku" 2008. godine.

Udruga za promicanje cjelovitog pristupa okoliša razvija i potiče multidisciplinarni pluriperspektivni pristup kompleksnom pitanju kvalitete življenja. Udruga za promicanje cjelovitog pristupa okoliša pokrenula je međunarodni znanstveni časopis „The Holistic Approach to Environment“.

 

Kontakt adresa: cpo@mail.inet.hr